Fastighetsnätverket logotyp

Fastighetsnätverket i pressen

  • Fastighetsnätverket och dess medlemmar har synts i nyheterna

    Fastighetsnätverket och dess medlemmar har synts i nyheterna

2018-10-20

Du har under kort tid kunnat läsa mycket om Fastighetsnätverket i pressen. Lysande bänkar som signalerar elförbrukning, solceller på krematoriet och energisparande åtgärder på folkhögskola är några av nyheterna som Fastighetsnätverket har varit involverade i.

Nyhet om fallstudien med Karlskoga folkhögskola

Karlskoga folkhögskola kan minska sin energianvändning med 24 procent genom att injustera värme- och ventilationssystemet samt att modernisera huvudbyggnadens ventilationssystem. Det visade Fastighetsnätverkets första färdigställda studie. Dessa åtgärder gör också att folkhögskolan kan spara hundratusentals kronor per år, som SVT lyfter i sin nyhetsartikel

Örebrobostäders lysande bänk

Örebrobostäder (Öbo) är Örebros kommunala bostadsföretag och medlemmar i Fastighetsnätverket. De har nyligen satt upp bänkar vid fem av deras hyreshus som lyser för att visualisera hur mycket ström som går åt. I denna nyhet visar Jonas Tannerstad, chef för el och automation på Öbo, hur hyresgästerna ska bli mer delaktiga i husets energisystem. 

Kyrkans solelssatsning blev uppmärksammad nyhet

Svenska kyrkan i Örebro har gjort en miljonsatsning på klimatsmarta energieffektiviseringar. Krematoriet på Norra kyrkogården har installerat 255 solceller som förser allt från rökgasfläktar till ett stort kylrum med el från solen. SVT Nyheter uppmärksammade satsningen och publicerade en nyhet kring solelsprojektet. Fastighetsnätverket la en av sina driftnätverksträffar på krematoriet, som var ett väldigt uppskattat och lärorikt besök.